Доц. д-р Нончо Димитров е новият ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“

На 30 януари 2024 г. доц. д-р Нончо Димитров бе единодушно избран от състава на катедра „Национална и регионална сигурност“ за неин ръководител. Решението бе потвърдено и на факултетен съвет, състоял се на 20 февруари 2024 г.

Доц. Димитров е дългогодишен преподавател в катедрата и има значителен принос за развитието ѝ, като от 2018 г. заемаше длъжността „Научен секретар“. Научните му интереси обхващат едни от най-актуалните аспекти на сигурността, сред които стратегически мениджмънт, енергийна сигурност и антикризисното управление. Към настоящия момент доц. Димитров е и заместник-декан по качеството и международното сътрудничество към факултет „Икономика на инфраструктурата“, като също така е член на УС на Съюза за стопанска инициатива и на Пленарната сесия на Икономическия и социален съвет на Република България.

Преди него за срок от четири мандата (16 години) длъжността ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“ заемаше проф. д-р Димитър Димитров, понастоящем ректор на УНСС.

На позицията „научен секретар“ е избран гл. ас. д-р Атанас Димитров, също преподавател и изследовател в катедрата, в чийто научни интереси попадат изследвания на мира и конфликтите, миграционни и бежански въпроси и развитието на висшето образование. Решението за неговата нова длъжност бе гласувано единодушно на катедрен съвет, състоял се на 27 февруари 2024 г.

Екипът на катедра „Национална и регионална сигурност“ пожелава на доц. д-р Нончо Димитров и гл. ас. Атанас Димитров мъдрост, търпение, дръзновение и сила за справяне с новите предизвикателства!