ВАЖНО! Дати за провеждане на държавен изпит за бакалаври и защита на дипломни работи на магистри – юни 2024 г.

Катедра „Национална и регионална сигурност“ обявява датите и процедурите за провеждане на държавни изпити за своите студенти, обучаващи се в ОКС „Бакалавър“ и дипломни защити за студентите от ОКС „Магистър“ за юнската сесия на учебната 2023/24 година.

За студенти от ОКС „Бакалавър“

За да бъдат допуснати до явяване на държавен изпит, в срок до 17.06.2024 г. студентите трябва да вземат успешно всички свои изпити от цялото следване и да се явят в отдел „Студенти – Бакалавър“, гише 11, където следва да:

  • направят справка за своите лични данни и оценките от следването, т.е. да удостоверят на място, че всичките данни и оценки са верни и дали са необходими корекции по тях;
  • занесат две актуални свой снимки в паспортен формат, надписани отзад с факултетният си номер

Държавният изпит за студентите от специалност „Икономика на отбраната и
сигурността
“ ще се проведе на 25.06.2024 г. от 9:00 часа в тестовия център на УНСС.
При явяване на изпита, моля носете своята студентска книжка.

Изпитът ще се проведе под формата на тест, включващ въпроси със затворени отговори. При получаване на положителна оценка от изпита, студентът придобива образователно-квалификационна степен „Бакалавър“. До издаване на дипломите, студентите могат да удостоверят това обстоятелство, като изискат уверение от отдел „Студенти – Бакалавър“.

При необходимост от допълнителна информация може да се обърнете към г-жа Катрин Вангелова, административен секретар на катедрата:
Телeфон: (02) 8195 298 / E-mail: kvangelova@e-dnrs.org или kvangelova–10@unwe.bg / Кабинет: 5027

За контакт с отдел „Студенти-Бакалавър“ – Цветелина Стоименова / тел.: +359 2 81 95 598 /  tsvetis@unwe.bg

За студенти от ОКС „Магистър“

За да бъде допуснат до защита на своята дипломна работа, в срок до 14.06.2024 г. всеки студент трябва да вземе успешно всички свои изпити от цялото следване и да се яви в отдел „Студенти – Магистри“, гише 1, където следва да:

  • направи справка за своите лични данни и оценките от следването, т.е. да удостовери на място, че всичките данни и оценки са верни и дали са необходими корекции по тях; 
  • занесе две актуални свои снимки в паспортен формат, надписани отзад с факултетният си номер
  • предостави копие от титулната страница от дипломната си работа
  • предостави бележка от библиотеката, че не дължи книги към момента на провеждане на изпита.

Допълнително, отново в срок до 14.06.2024 г. всеки студент следва да предостави:

  • своята дипломна работа, предварително съгласувана и одобрена от научния ръководител, в хартиен вариант на място в кабинет 5027 и по имейл на kvangelova–10@unwe.bg;
  • декларация за авторство (на място в кабинет 5027), удостоверяваща, че дипломната работа представлява оригинален авторски труд и е написана лично от студента;
  • презентация на своята дипломна работа, която ще се представя по време на защитата, като същата следва да бъде изпратена по имейла на административния секретар на катедрата на kvangelova–10@unwe.bg (силно се препоръчва всеки студент да има копие от презентацията си на USB (флашка), която да носи със себе си по време на защита, в случай че настъпят технически проблеми с изпратената презентация).

Защитите на дипломните работи на студентите от ОКС „Магистър“ обучаващи се в специалностите

  • Икономика на отбраната и сигурността,
  • Икономика на отбраната и сигурността със спец: „Корпоративна сигурност“,
  • Икономика на вътрешния ред,
  • Управление на киберсигурността“,
  • Бизнес иновации и мениджмънт с преподаване на английски език (съвместна програма със СА „Д. А. Ценов“ – Свищов)

ще се проведат на 25.06.2024 г. от 9:00 часа в зали 108К, 209К, 309К и 409К, намиращи се в корпус „К“ на УНСС. Допуснатите до защита студенти трябва да се явят поне половин час по-рано от обявения начален такъв.

По време на защитата всеки допуснат до нея студент ще трябва да представи своя дипломен труд в определеното за това време и да отговори на въпросите на изпитната комисия, включително на онези, зададени в рецензията на дипломната работа. При успешна защита студентът придобива образователно-квалификационна степен „Магистър“. До издаване на дипломите студентите могат да удостоверят това обстоятелство, като изискат уверение от отдел „Студент – Магистър“.

При необходимост от допълнителна информация може да се обърнете към г-жа Катрин Вангелова, административен секретар на катедрата:

Телeфон: (02) 8195 298 / E-mail: kvangelova@e-dnrs.org или kvangelova–10@unwe.bg / Кабинет: 5027

За контакт с отдел „Студенти-Магистър“ – Даниела Илиева

Телефон: (02) 81 95 745  / E-mail: daniella_illieva@unwe.bg

Катедра „Национална и регионална сигурност“ пожелава успех на всички свои студенти!