Тематичен семинар на тема: „ЕНЕРГИЙНО ОСИГУРЯВАНЕ  В СЪВРЕМЕННАТА СРЕДА ЗА СИГУРНОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ“

На 21 март 2024 г. от 10:00 ч. в Малка конферентна зала на УНСС ще се проведе тематичен семинар на тема „Енергийно осигуряване в съвременната среда за сигурност на Република България“. Семинарът, организиран от екип на катедра „Национална и регионална сигурност“ на УНСС в изпълнение на дейностите по Национална научна програма „Сигурност и отбрана“ (ННП СиО).

В събитието може да се включите и чрез следната връзка: https://teams.microsoft.com/.

– – –

ННП СиО е в изпълнение на Националната стратегия за развитие на научните изследвания 2017-2030 г. с цел повишаване на националния научен капацитет в областта на сигурността и отбраната. Тя е подкрепена от министерствата на отбраната и на външните работи. Дейностите по нея стартираха на 18.05.2022 г. и се изпълняват до 2025 г. Партньори по програмата са УниБИТ, УНСС, Военна академия, Академията на МВР, Висшето военноморско и Висшето военновъздушно училище, Националният военен университет, Центърът по отбрана и Центърът по изследване на националната сигурност и отбрана към БАН.

Реализацията на програмата ще доведе до повишаване на публикационната активност, създаване на съвременни модели за управление и функциониране, развитие на активни взаимоотношения между научните организации и държавните висши училища в страната, включване в партньорски научни мрежи от чужбина, създаване на прототипи на инструменти и среда за по-сигурна виртуална комуникация, както и подобряване на взаимодействието между научноизследователските и развойни звена и бизнеса.