ПУБЛИЧНА ЛЕКЦИЯ НА О.Р. ГЕН. Д-Р КАЛЧО ТАУШАНОВ

На 27 април последователно в зали 2029 и П038 на УНСС се състояха публични лекции на генерал от резерва д-р Калчо Таушанов на тема „Актуални проблеми на корпоративната сигурност”. Лекциите, организирани от катедра „Национална и регионална сигурност”, бяха осъществени в рамките на обучението по корпоративна сигурност на студентите от специалностите към факултет „Икономика на инфраструктурата” на УНСС.

Доц. д-р Георги Павлов от катедра „Национална и регионална сигурност” представи накратко госта, като посочи по-важните моменти от дългогодишната му професионална биография  в сектора за сигурност на страната.

На базата на примери от своята петгодишна практика като ръководител на сигурността в един от големите холдинги в България с международно участие, д-р Таушанов запозна присъстващите студенти и преподаватели със съвременните предизвикателства пред корпоративната сигурност. Акцент бе поставен върху психологическите нагласи свързани със сигурността в банковия сектор.

Лекциите бяха последвани от дискусия, в която допълнително бяха обсъдени предизвикателствата пред корпоративната сигурност, обучението на студентите в тази сфера и тяхната професионална реализация.