Тържествена церемония по връчването на дипломи и отбелязването на 80-годишния юбилей на проф. д-р Тилчо Иванов

На 30 септември 2022 г. в аула „Максима“, УНСС се проведе тържествена церемония по връчването на дипломите на успешно завършилите випускници през 2022 г. от бакалавърската специалност по „Икономика на отбраната и сигурността“ и магистърските програми по „Икономика на отбраната и сигурността“, „Икономика на отбраната и сигурността“ със специализация „Корпоративна сигурност“, „Управление на киберсигурността“, и „Икономика на вътрешния ред“.

Събитието бе посветено и на 80-годишния юбилей на един от основоположниците на катедра „Национална и регионална сигурност“, проф. д-р Тилчо Иванов, към когото бяха адресирани редица поздрави, пожелания и благодарности за цялостния му принос в областта на ресурсното управление на сигурността и отбраната. От своя страна проф. Иванов поздрави абсолвентите и им пожела успешна професионална реализация, споделяйки, че науката за сигурността ще става все по-актуална поради сложността на заобикалящата среда и множеството предизвикателства.

Сред гостите на събитието бяха проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедрата и ректор на УНСС, който връчваше дипломите на завършилите, Красимир Пингелов, изпълнителен директор на „Електрон прогрес“ ЕАД, , проф. д. ик. н. Кирил Стойчев, помощник-ректор на УНСС, проф. Георги Ботев, дългогодишен декан на Противопожарния факултет на Академията на МВР, ген.-майор Калчо Таушанов, ректор на Академията на МВР от 1997 до 2004 г., Тодор Тагарев, министър на отбраната, доц. д-р Валентин Радев, министър на вътрешните работи 2017-2018 г., Велизар Шаламанов, министър на отбраната, д-р Елена Банкова от Министерски съвет, доц. д-р Нончо Димитров, зам.-декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и научен секретар на катедрата, преподаватели, родители и други.

Специални отличия получиха пълните отличници Джулия Славчева и Стефан Стефанов, магистри специалност „Икономика на вътрешния ред” и Христина Лесова, магистър специалност „Управление на киберсигурността“.

Повече информация за мероприятието може да откриете тук и тук.

Снимки: Официален сайт на УНСС.

Гостите на събитието.