СТУДЕНТИТЕ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ИКОНОМИКА НА ОТБРАНАТА И СИГУРНОСТТА” ОТНОВО С НАГРАДИ НА СОФИЙСКИЯ ФОРУМ ЗА СИГУРНОСТ

AIbEiAIAAABDCO-CgcvAlKudWSILdmNhcmRfcGhvdG8qKDgyMTJmNGEwMDgxYjk3NjI0NWJhMWY2YmU2OTMxNDU4ODA4NjAzYzEwATd2j92qF9Wj0JOyWXoXFgY2gdr_Студентката Светлана Стоянова, IV курс, специалност „Икономика на отбраната и сигурността”, УНСС взе второ място и получи предметна награда (таблет) в националния конкурс,  организиран съвместно от Софийския форум за сигурност и VIVACOM.

На 3 декември 2013 г. в Българската академия на науките се състоя церемонията по награждаване на победителите от Националния конкурс за студентско есе на тема „Приоритети и предизвикателства пред управлението на Република България”. В конкурса участваха студенти от университети от София, Пловдив, Русе, Велико Търново, Варна, Свищов и Шумен.

1

Другите участници от специалност „Икономика на сигурността и отбраната” Борис Цолов, IV курс, Михаил Станишев, IV курс, Цветомира Пенкова, IV курс, Цветослав Златков,  IV курс и Петя Капчина, III курс получиха специални награди от VIVACOM и поздравления за участието си. Всеки един от участниците получи и удостоверение за публикация.

Припомняме, че миналата година две колежки от нашата специалност – Михаела Попова и Мария Каръмчева, спечелиха първи места и награди от същия конкурс.

22Конкурсът цели да стимулира младите хора да анализират проблемите, пред които е изправена страната ни, и да търсят решения за тяхното преодоляване. Церемонията бе открита от Председателя на БАН академик Стефан Воденичаров, който лично награди победителите.  След награждаването студентите посетиха Президентството на Република България и взеха участие в среща-дискусия по въпросите на управлението на страната със секретарите и съветниците на Президента.

Всички есета са публикувани на страницата на Софийски форум/раздел „Публикации“
http://www.sofiaforum.bg/front/rtf.php?cid=4

Текст: Цветомира Пенкова, специалност „ИОС”, ІV курс