Публична лекция на г-н Франко Фратини в София

Преподаватели и докторанти от катедра „Национална и регионална сигурност” на УНСС, и студенти от специалност „Икономика на отбраната и сигурността” присъстваха на публичната лекция на г-н Франко Фратини, която се състоя на 30 януари, в х-л „Шератон”, по покана на министъра на отбраната г-н Аню Ангелов и министъра на външните работи г-н Никола Младенов. Г-н Фратини, който е номиниран от италианското правителство за кандидат за поста Генерален секретар на НАТО, изнесе лекция на тема „Променящите се предизвикателства пред сигурността в днешния променящ се свят”.

В изказването си г-н Фратини заяви, че живеем в бързо променяща се международна среда, която се характеризира с международни предизвикателства пред сигурността, които са много трудни за предвиждане. За да бъдат посрещнати тези предизвикателства от трансатлантическата ни общност се изискват гъвкави инструменти за управление на кризи и силни политически и военни способности.

Франко Фратини е зам.-председател на Европейската комисия (2004-2008 г.) и министър на външните работи на Италия (2002-2004 г. и 2008-2011 г.).

Снимки: Дарина Желязкова, докторант към катедра „Национална и регионална сигурност“, Румен Алексов, IV курс, специалност „Икономика на отбраната и сигурността“

DSCN0096DSCN0100DSCN010320130130_174607