КАТЕДРА „НАЦИОНАЛНА И РЕГИОНАЛНА СИГУРНОСТ“ ДАРИ КНИГИ НА ЦЕНТРАЛНАТА АРМЕЙСКА БИБЛИОТЕКА

На 03.10.2012 г. преподаватели от катедра „Национална и регионална сигурност” водени от ръководителя на катедрата проф. д-р Димитър Димитров и студенти от 4 курс, специалност „Икономика на отбраната и сигурността” посетиха Централния военен клуб в София, чиято сграда, носи с достойнство великолепието на отминали декоративни архитектурни стилове и е обявена за архитектурен и художествен паметник на културата от национално значение.
В 14.30 ч. преподавателите и студентите бяха радушно посрещнати в Царската приемна на Централния военен клуб от домакините – изп. директор на ИА „Военни клубове и военно-почивно дело” г-н Петър Манолов и директора на Централната армейска библиотека – г-жа Иванка Чамбова.
Професор Димитров запозна присъстващите с главната цел на посещението – дарение на научни трудове на библиотеката, разработени в катедра „Национална и регионална сигурност” на УНСС. Той изрази задоволство от факта, че те ще бъдат съхранени и достъпни до голяма част от обществото за години напред.
Господин Манолов изказа своята признателност към благородния и патриотичен жест на катедрата. От свои име и от името на служителите в библиотеката той връчи благодарствено писмо на проф. Димитров и изрази готовност за бъдещо сътрудничество.
Госпожа Иванка Чамбова също благодари за дарението и запозна присъстващите с дългогодишната история на библиотеката, акцентирайки на факта, че литературният й фонд не е цензуриран след промените в управлението на държавата, настъпили през последните десетилетия. Тя увери дарителите, че книгите ще бъдат съхранени и предоставяни на читателите, желаещи да се запознаят с тях.
Студентите и преподавателите посетиха и Централната армейска библиотека. Там бяха запознати с условията на ползване на библиотечния фонд, както и с различните раздели на военната литература. Г-жа Чамбова изяви готовност винаги да посреща и помага на студентите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността”, нуждаещи се от специализирана литература. С пожелание за скорошни срещи, посещението приключи.

Текст: Галя Станчева и Николета Георгиева, специалност „ИОС“, ІV курс

Снимки: Светозар Дупчев и Борислав Славков, специалност „ИОС“, ІV курс