Публична лекция на г-н Андрей Ковачев – член на Европейския парламент

По покана на катедра „Национална и регионална сигурност, Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността на УНСС и Младежката асоциация за изследвания в сигурността и отбраната (МАИСО) публична лекция на тема „Европейската външна политика: инструменти и институции“ изнесе членът на Европейския парламент г-н Андрей Ковачев. Срещата бе ороганизирана със съдействието на д-р Светослав Спасов – съветник на министър-председателя на Р България по въпросите на отбранителната политика.

В началото на лекцията ръководителят на катедрата доц. д-р Димитър Димитров подари на госта сборник и алманах, посветен на 20-годишнината от създаването на катедра „Национална и регионална сигурност“ и специалност „Икономика на отбраната и сигурността“.

Г-н Ковачев  запозна в детайли присъстващите с предизвикателствата пред общата външна политика и политиката за сигурност на ЕС. Акцент бе поставен върху ролята на Европейският парламент при нейното формиране, провеждане и контрол. Г-н Ковачев се спря и на мястото на България в голямото европейско семейство.

Лекцията предизвика значителен интерес сред студентите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността”, които изпълниха до краен предел зала Тържествена.

Снимки: Ивайло Пеев