Конференция в Букурещ по проекта на НАТО SfP – 982063

buku.JPGПроф. Тилчо Иванов, ръководител на катедрата и доц. Димитър Димитров, научен секретар, взеха участие в международна конференция и заседание на борда на директорите по изследователския проекта на НАТО в периода 1-3 ноември в Букурещ, Румъния.

Международната конференция на тема “Research and Development Strategies: Support of Dual Industrial Transformation” бе организирана от Националния колеж по отбрана към Министерството на отбраната на Румъния.[:]

Конференцията е част от дейностите по проекта на НАТО SfP – 982063 Management of Security Related R&D in Support of Defence Industrial Transformation.

Сред участниците в конференцията бяха представители на другите партньори в проекта, ръководители на отбранителни предприятия от Румъния, представители на правителството, Министерството на отбраната и Генералния Щаб на Румъния.

След конференцията се проведе заседание на съ-директорите на проекта в Националния университет по отбраната на Румъния, където бяха обсъдени постигнатите резултати до момента и набелязани бъдещи дейности, една от които е провеждането на следващата международна конференция в България през 2008 г.

Българското участие бе оценено високо, като бяха обсъдени редица мерки за увеличаване на сътрудничеството между партньорите и подобряване на Интернет сайта на проекта, който се поддържа от нашата катедра.

Конференцията бе проведена в хотел „Парламент“ в Букурещ при много добри условия и организация на домакините. След конференцията бе организирано посещение на замъка Пелеш в Карпатите.
Повече информация за участниците, техните презентации и снимки може да получите на сайта на проект SfP-982063.