Публична лекция на г-н Бойко Митев – Българска асоциация „Корпоративна сигурност“

DSC_00210На 06.03.2014 г. катедра „Национална и регионална сигурност” и Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността при УНСС проведоха публична лекция на тема „Предизвикателства пред корпоративната сигурност”. В духа на установената от години традиция да бъдат канени водещи специалисти в сектора за сигурност, гост-лектор на мероприятието беше г-н Бойко Митев от Българска асоциация „Корпоративна сигурност“ (БАКС). На лекцията бяха представени структурата и основните цели на БАКС. Гостите се запознаха със същността на корпоративната сигурност,

нейното значение за националната сигурност и действащата нормативна база.

Проф. Димитър Димитров, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, откри събитието, като представи гостите и запозна присъстващите с Договора за сътрудничество между УНСС и асоциацията. На лекцията присъства и г-н Пламен Софрониев, заместник – председател на Управителния съвет на БАКС. Тъй като катедра „Национална и регионална сигурност“ води магистърска програма „Корпоративна сигурност“, лекционен курс по темата в специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ и в рамките на специалностите от факултет „Икономика на инфраструктурата“, имаше голям интерес към лекцията от страна на преподаватели, студенти и гости. Към лекторите бяха зададени редица въпроси.

Пълният текст на презентацията на г-н Митев може да свалите от тук.

За повече информация за Българска асоциация „Корпоративна сигурност“ посетете интернет страницата на организацията – http://www.bacsbg.com/.