Конференция “Управление на свързани със сигурността научни изследвания в подкрепа на промяната в отбранителната промишленост”

На 28-29 юни 2007 г. в гр. София ще се проведе първата от трите конференции по проекта “Управление на свързани със сигурността научни изследвания в подкрепа на промяната в отбранителната промишленост” (SfP 982063 “Management of Security Related R&D in Support of Defence Industrial Transformation” ) от Програмата на НАТО “Наука за мир и сигурност”.[:]

Темата на конференцията е “Политики и Модели за управление на НИРД в подкрепа на промяната на отбранителната промишленост”.
Целта на форума е да бъдат представени резултатите от работата през първите шест месеца на проекта свързани Цел 1 “Разработване на Концепция и Модел за управление на научно-изследователската и развойна дейност” и Цел 3 “Изграждане на Изследователска мрежа за сътрудничество и База данни за обмен на знания и информация за потребностите и изискванията към НИРД за трансформация на отбранителната индустрия”. Наред с това ще бъдат дискутирани и въпроси свързани с Цел 2 “Подготовка на обща Политическа рамка за НИРД в отбранително индустриалния сектор”.

Основните въпроси, предмет на конференцията включват:

  • Аспекти и политики на трансформацията на отбранителната индустрия;
  • Концепции и модели за управление на НИРД;
  • Практики за управление на НИРД.

За участие в конференцията са поканени изследователи от България, Великобритания, Германия, Македония, Румъния, САЩ, Турция, Хърватска, Швейцария, Швеция, експерти от министерствата и ведомствата, имащи отношение към формирането на националната политика в областта на научните изследвания и отбранителната индустрия, представители на фирмите крайни потребители на разработвания модел и политики за управление на изследванията в подкрепа на промяната на отбранителната индустрия.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА

27 Юни:
Пристигане на чуждестранните участници.
28 Юни:
Работна сесия I – 09.30-12.30

  • Аспекти и Политики на трансформацията на отбранителната индустрия

Работна сесия II – 14.00-17.30

  • Концепции и Модели за управление на НИРД

29 Юни:
Работна сесия III – 09.30-13.00

  • Практики за управление на НИРД

29 Юни:
Отпътуване на чуждестранните участници.