Посещение в Свиленград и Одрин по проект „Социално-икономически аспекти на трафика на хора“

       На 2 и 3 февруари екип на катедра „Национална и регионална сигурност“  начело с нейния ръководител доц. д-р Димитър Димитров посети градовете Свиленград и Одрин (Турция) като част от проекта „Социално-икономически аспекти на трафика на хора“, финансиран от фонд НИД на УНСС.
Въпреки затруднената пътна обстановка както у нас, така и в южната ни съседка Турция, групата изследователи на проблема не срещна особени препятствия по пътя си и успешно релизира своите цели. Бе осъществено посещение на Тракийския университет в гр. Одрин, запознаване с неговата история и функциониране, както и с някои чисто културни характеристики. Специален интерес предизвикаха и редица особености в работата на гранично-пропускателния режим на българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле относно борбата с трафика на хора.
Така натрупаният на турска територия опит, макар и по своему краткосрочен, ще допринесе не само за по-пълното и полезно изследване на проблема, а също и за бъдещите цели на катедра „Национална и регионална сигурност” към УНСС.