Изследователска визита във Варна

Във връзка с приключването на първия етап от финансираното от УНСС научно изследване на тема „Защита на критичната инфраструктура – организационни и икономически аспекти”, с участие на преподаватели и докторанти от катедра „Национална и регионална сигурност” и студенти от специалност „Икономика на отбраната и сигурността” на 13 и 14 ноември бяха проведени обсъждания и работни срещи с областното и общинско ръководство в град Варна.[:]
Ръководителят на работната група доц. д-р Цветан Цветков запозна областния управител на Варненска област адмирал Христо Контров и зам.-кмета на Варна г-н Свилен Крайчев с целите и задачите на проекта.  От страна на областната управа бе изразена подкрепа и готовност за сътрудничество в рамките на проекта.   На срещите присъстваха доц. д-р Димитър Димитров – ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност”, УНСС, проф. д-р  Тилчо Иванов, доц. д-р Георги Павлов, ас. Константин Пудин, докторант Юри Ценков и студентите Мирослава Татарова, Любомир Атанасов и Стойко Петров.
Пред участниците в изследването презентация на тема „Защита на морската критична инфраструктура” изнесе Кап. ІІ ранг Недко Димитров от Щаба на ВМС.  Обсъдени бяха и насоките на работа през втория етап на изследването.

Проведена бе и работна среща с декана на Юридическия факултет доц. д-р Петър Христов и преподаватели от Варненския свободен университет.