Стипендии и платени стажове в НКЖИ

Уважаеми колеги,

както знаете, на 10 октомври 2008 г. ректорът на Университета национално и световно стопанство проф. д-р Борислав Борисов и министърът на транспорта Петър Мутафчиев подписаха Рамково споразумение за сътрудничество между двете институции. [:]Веднага след това ректорът на УНСС и генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ Антон Гинев подписаха Договор за сътрудничество между НКЖИ и факултет „Икономика на инфраструктурата“ на университета.

Какво предвижда рамковото споразумение?  През 2009 г., по програма „Старт на кариерата“, завършили УНСС млади специалисти без трудов стаж да бъдат назначени в дирекциите на министерството и във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на транспорта. По време на летния учебен семестър на 2009 г. студенти от УНСС ще могат да участват в краткосрочна преддипломна стажантска програма в Министерството на транспорта, второстепенните разпоредители и структуроопределящите предприятия към министерството. Ще бъде оказвано и съдействие на студенти-дипломанти.

Предвиждат се стипендии и платени стажове за студентите от нашия факултет. Повече информация може да получите в Деканата, каб. 5037 или в катедрата.