Студентска научна конференция

Покана за Студентска научна конференция на тема:

„Концепции, модели и политики за управление на изследванията и развойната дейност в подкрепа на отбраната”

Катедра „Национална и регионална сигурност” и Организационният комитет[:] имат удоволствието, да Ви поканят на

Студентска научна конференция

„Kонцепции, модели и политики за управление на изследванията и развойната дейност в подкрепа на отбраната”

Конференцията ще се проведе от 14.00 ч. на 28 март в Университет за национално и световно стопанство – София.

Проблемите на управлението на иновациите в областта на военно-отбранителното стопанство ще са основен обект на докладите, които ще бъдат представени в рамките на конференцията от студенти, изучаващи специфичната тематика. Посредством тази инициатива се дава възможност за изява на начинаещите млади изследователи, които да прибавят опит и практически умения към теоретичните си познания по зададената проблематика.

Гости на конференцията ще бъдат ръководството на факултет „Икономика на инфраструктурата”, както и преподаватели от катедра „Национална и регионална сигурност” – изследователи в областта на икономиката на сигурността и отбраната и управлението на сектора за сигурност и отбрана.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА НА КОНФЕРЕНЦИЯТА:

14:00-14:30 ч. – Откриване и приветствени слова на гостите и организаторите.

14:30-16:00 ч. – Първа работна сесия.

16:00-16:30 ч. – Кафе пауза.

16:30-18:00 ч. – Втора работна сесия.

18:00 ч. – Коктейл

НАЧИН И УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

  1. Избор на тема за доклад, от посочените примерни теми, които можете да намерите тук (промяна на заглавието на тема се съгласува с Организационния комитет.)
  2. Попълване на заявление за участие по образец, което можете да изтеглите от тук или да получите от секретариата на Организационния комитет, стая 5027, УНСС. Можете да участвате с доклад или без доклад. При желание за участие с доклад се попълва темата на доклада и се представя кратко резюме.
  3. Попълнените заявления се предават при секретариата на Организационния комитет в кабинет 5027, УНСС или се изпращат на e-mail: sfp.project@gmail.com до 05.03.2008 г.
  4. Допускането на доклади за представяне в Конференцията се извършва от Организационния комитет. Допуснатите участници ще бъдат уведомени чрез електронната им поща до 10.03.2008 г.
  5. След конференцията, докладите ще бъдат рецензирани от преподаватели и онези, които отговарят на необходимите условия ще бъдат публикувани в сборник.
  6. При съгласуване с титулярите на изучаваните дисциплини и научните ръководители, представянето на доклад на конференцията може да замени защитата на курсова работа по конкретна дисциплина или на курсова работа по учебен план.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДОКЛАДИТЕ

  1. Темите за докладите на конференцията се одобряват от Организационния комитет
  2. По време на конференцията всеки докладчик ще разполага с около 15 минути за представяне на работата си. Препоръчително (но не задължително) е да се подготви мултимедийна презентация.
  3. Докладът в писмена форма трябва да е с размер до 7 – 8 стандартни страници (приблизително 30 реда на страница, с по 60 символа на ред).