Седма международна научна конференция на тема „Инфраструктура: бизнес и комуникации“

На 24-ти април 2018 г. се проведе Седма международна научна конференция за студенти и докторанти „Инфраструктура: бизнес и комуникации“. Конференцията е фокусирана върху проблемите на развитието на инфраструктурата у нас, които включват широк спектър от аспекти, касаещи създаването на подходяща бизнес среда за развитието на икономиката ни и прилагането на съвременни практики в области като транспорт, енергетика, логистика, търговия, отбрана и сигурност, туризъм  и комуникации.

На конференцията присъстваха, проф. д-р Димитър Димитров, Декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и Ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, доц. д-р Мирослава Раковска, Зам.-декан по научноизследователската дейност на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и Ръководител на катедра „Логистика“ и доц. д-р Венелин Бошнаков, Главен секретар по науката.

В началото на конференцията гл. ас.  д-р Петър Станков от катедра „Икономикс“ представи как се прави научно изследване.

Докладите – 15 на докторанти и 30 на студенти, са със силна практическа насоченост. Гарант за качеството им са преподавателите от съответните катедри.

Студентите и докторантите от катедра „Национална и регионална сигурност“ представиха осем доклада посветени на актуални, интересни и сложни проблеми на икономиката и организацията на отбраната и сигурността.

В края на конференцията Деканът на факултет „Икономика на инфраструктурата“, проф. д-р Димитър Димитров връчи сертификати от участие в конференцията на студентите и докторантите, представили докладите си, и им пожела успех и още много научни изяви.