ЛЕКЦИЯ ПОСВЕТАНА НА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕТО НА ФИНАНСОВИТЕ ИЗМАМИ

На 17 април по покана на катедра „Национална и регионална сигурност” публична лекция изнесе г-н Димитър Тошев. Лекцията бе пред студентите от направление „Финанси, счетоводство и контрол” и „Икономика с чуждоезиково обучение”, изучаващи дисциплината „Корпоративна сигурност”, водена от катедра „Национална и регионална сигурност” с ръководител проф. д-р Димитър Димитров.

Г-н Тошев е завършил магистърска специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ със специализация „Корпоративна сигурност“, водена от катедра „Национална и регионална сигурност“ в УНСС. След дипломирането си започва работа като специалист в областта на противодействието на финансовите измами, като професионалната му кариера до сега преминава през няколко организации.

Използвайки много примери, в интересната си презентация гост-лекторът подробно запозна студентите с различните видове измами, в т.ч.: документни измами, кражба на самоличност, фишинг, смишинг, вишинг и др. Той даде и някои практически съвета как да бъде намален риска от измами.

Текст и снимки: доц.д-р К.Пудин