Конференция „Перспективи пред публично-частното партньорство в сектор „Сигурност“ в България“

konferenciabaksНа 19.10.2017 г. в хотел „Хилтън“ се проведе конференция „Перспективи пред публично-частното партньорство в сектор „Сигурност“ в България, организирана от Българска асоциация „Корпоративна сигурност“. На събитието присъстваха представители на частни компании, на държавната администрация, на академичната общност и неправителствени организации.

Университетът за национално и световно стопанство бе представен от проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, и от Александър Йолов, докторант в катедра „Национална и регионална сигурност“.

Проф. Димитров изнесе презентация на тема „Взаимодействието между УНСС и БАКС при обучението по корпоративна сигурност“. В своето изложение той акцентира върху важността от осъществяването на връзката между теорията и практиката в сферата на сигурността и направи подробен преглед на резултатите от съвместната дейност на УНСС И БАКС при изготвянето на учебните програми, студентските стажове и участието на гост-лектори от практиката. Проф. Димитров потвърди готовността за съвместна работа по нови възможности за стажантски програми, лекции на модулен принцип и изнесено обучение.