Осми университетски семинар в ”Равда”

На 10-13 май 2012 г. в УОБ-Равда, беше проведен  Осмият традиционен университетски семинар.
Там бяха обявени резултатите за предпочитаните специалности от приема на студенти втори курс за учебната 2011/2012г. Специалността „Икономика на отбраната и сигурността” е една от най-желаните специалности, като се нарежда на 5-то място по първо желание за класиране. Конкуренцията за заемането на едно от само петдесетте места е много голяма, като възможност за класиране имат само най-добрите студенти.
За това допринасят отговорното и високо качествено управление на катедрата и силната ангажираност на преподавателският състав към учебния процес. От друга страна изключителните възможности за професионална реализация също играят роля.
Обявени са данни за средностатистическия доход  на завършилите различни специалности бакалавърска степен през последните 5 години, като за специалност „икономика на отбраната и сигурността” възнаграждението е 863,61 лв. Данните са взети от регистрите на НОИ. Данните за регистрирани безработни са 9 човека от 389 завършили общо.
Също така на срещата на семинара са разгледани въпроси за
–    Оптимизирането на структурата на професионално направление икономика;
–    Оповестени са резултатите от анкетно проучване, между студентите, за качеството на обучение в ОКС”бакалавър”, където се забелязва видимо покачване през последните пет години;
–    Анализ и подобряване на състоянието на ОКС „Магистър”;
–    Кадровото развитие на академичния състав на УНСС;
–    Развитие на електронизацията в УНСС.