Проф. д-р Димитър Димитров връчи юбилеен плакет „100 години УНСС“ на доц. Валентин Радев и се срещна с представител на Европейския парламент

На 18 юни 2020 година проф. д-р Димитър Димитров, ректор на университета и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, се срещна с доц. д-р Валентин Радев, зам.-председател на Парламентарната  комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. По време на разговора ректорът запозна доц. Радев с политиката на новото академично ръководство, предстоящите задачи пред УНСС, успешно приключилото онлайн обучение по време на пандемията, както и с идеята си обучението на нашите студенти все повече да се приближава към практиката.

Доц. Радев поздрави проф. Димитров по случай 100-годишнината на нашия университет и прие поканата на ректора да изнесе публична лекция в УНСС.

Няколко дни по-рано ректорът се срещна и с г-жа Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент, с която обсъди провеждането в УНСС на международна конференция на тема „България в Еврозоната – възможности и предизвикателства“.

Предвижда се на форума да бъдат представени позициите и становищата на водещи български и чуждестранни експерти и на преподаватели от УНСС относно готовността за присъединяването на нашата страна към Еврозоната. Ще бъде разгледан опитът на други страни, които вече са се присъединили към Еврозоната, през погледа на членове на Европейския парламент и на други държавници от Гърция, Кралство Нидерландия, Германия и др. Акцентите ще бъдат върху обществената реакция, икономическата ситуация в първите две години след въвеждането на еврото в техните държави, както и сравнителните разлики между присъединилите се страни и България.

Проф. Димитров изрази готовност да съдейства за организацията и провеждането на международната конференция.