Нов доктор в катедра „Национална и регионална сигурност“

На 18 юни 2020 година се проведе публична защита за присъждане на Образователна и научна степен „доктор“ по научна специалност „Икономика и управление“ на г-н Светлозар Лазаров. Темата на дисертационния труд бе: „Система за защита на обекти от критичната енергийна инфраструктура в Република България“, с научен ръководител проф. д-р Димитър Димитров – ректор на университета и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“.

Публичната защита за присъждане на ОНС „доктор“ бе излъчена и онлайн в рамките на интегрираната от Министерство на образованието и науката платформа за онлайн работа и обучение MS Teams.

Всички членове на научното жури в състав: доц. д-р Нончо Димитров – председател, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Тилчо Иванов, проф. д-р инж. Евгени Манев, проф. д-р Иво Великов, гласуваха единодушно и положително за присъждане на ОНС „доктор” на г-н Светлозар Лазаров.

Г-н Лазаров отправи специални благодарности към научното жури и към катедра „Национална и регионална сигурност“ за подкрепата и демонстрираната съпричастност.

Катедра “Национална и регионална сигурност“ честити на своя колега и му пожелава още много научни постижения и успехи във всички бъдещи начинания!