Дипломира се третият випуск на международната магистърска програма „Ядрена сигурност“

На 02.07.2019г. се дипломира и третият випуск магистри по специалност “Ядрена сигирност”, на катедра “Национална и регионална сигурност” на УНСС.

Журито бе в състав от председателя, проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедра „Национална и регионала сигурност”, както и доц. д-р Цветан Цветков и доц. д-р Константин Пудин, които проведоха защитата успешно. Целият випуск 2017-2019 защити отлично своите магистърски тези.

На официална церемония в зала “Тържествена” на УНСС бяха връчени дипломите на магистрите. На тържеството присъства ректорът на УНСС, проф. д.ик.н. проф. Стати Статев, както и други официални гости – г-жа Емилия Кралева, заместник -министърът на външните работи, г-н Румен Петков, бивш министър на вътрешните работи, г-н Димитър Гълъбов ,изпълнителен директор на Съдърленд Глобал Сървисис (България), посланиците на Република Южна Африка, Ислямска република Иран и Кралство Мароко, г-н Станислав Георгиев от БУЛАТОМ, кметът на Район „Студентски“ г-н Димитър Дилчев, гл.ас. д-р Екатерина Богомилова – координатор на програмата, доц. д-р Нончо Димитров – научен секретар на катедрата, както и много преподаватели, приятели, гости и близки на катедрата и студентите.

Професор Димитров откри с встъпителни думи, като представи на аудиторията официалните гости и специално благодари на ректора на УНСС, проф. д.ик.н. Стати Статев, за неговата непрестанна подкрепа и припомни, че именно той е бил първият човек, който представи нашата програма пред партньорите ни от IAEA през 2015 година.

Професор Димитров подчерта значимостта на магистърската програмата по Ядрена сигурност както и нейната уникалност в света и сподели, че въпреки трудностите, с помощта на ръководството на университета, вече се дипломира успешно третият випуск и е факт стартирането на 5-ти цикъл на прием на нови кандидати.
Професор Статев се обърна към всички с поздравителен адрес и сподели, че изминалите пет години са показателни за това, че магистърската програма вече започва да се утвърждава като традиция както за катедрата, така и за университета.

Поздравителен адрес отправи и заместник – министърът на външните работи, г-жа Кралева, която също подчерта значимостта на качественото образование и на програмата. Тя пожела успех на всички завършили.

Представителят на Съдърленд също поздрави студентите и сподели, че подкрепата на Съдърленд е факт, именно защото тяхната компанията вярват, че между бизнеса и висшето образование трябва да съществува устойчива връзка и партньорство.

Проф. Димитров даде думата и на г-н Станислав Георгиев, изпълнителен секретар на Български Атомен Форум, която организация също е утвърден партньор и спонсор на магистърската програм по Ядрена сигурност. Г-н Георгиев поздрави студентите и припомни, че оттук насетне трябва да се трудят още по-усърдно и не бива да спират да се развиват и усъвършенстват.

Програмата продължи с празничен коктейл, по време на който магистрите, преподавателският колектив и официалните гости отпразнуваха заедно успешното дипломиране на поредния випуск магистри, със специалност „Ядрена сигурност”.