Тържествено връчване на дипломи

На 23 октомври 2018 г. в аула „Максима“ се състоя церемония по връчване на дипломи на успешно завършилите през месец юли 2018 година бакалаври от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ и магистри от специалностите „Икономика на отбраната и сигурността“ – 2 семестъра и „Икономика на отбраната и сигурността“ със специализация „Корпоративна сигурност“ – 2 семестъра.

Проф. д-р Димитър Димитров – декан на факултет – „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“ – по традиция произнесе тържествено слово пред изпълнената със студенти, родители, преподаватели и официални лица аула – като подчерта важността на обучението на студентите в сферата на икономиката и управлението на отбраната и сигурността, техните академични успехи, големите възможности и перспективи, които се откриват пред тях в държавните институции, частния сектор и научните организации.

Поздравително обръщение към студентите направи д-р Дарина Симеонова – служител в отдел „ЕС и международни организации“ на Дирекция „Отбранителна политика“ на Министерство на отбраната. Д-р Симеонова е възпитаник на катедра „Национална и регионална сигурност“ – има балалавърска и магистърска степен по „Икономика на отбраната и сигурността” и е доктор по Икономика и управление (Икономика на отбраната и сигурността). В своето слово д-р Симеонова акцентира върху важността на това възпитаниците на катедрата да се възползват от всеки един шанс, който се открива пред тях, и да не спират да трупат знания и да се усъвършенстват. Тя подчерта значението на катедрата за кадровото обезпечаване на сектора за сигурност и отбрана и огромния брой нейни възпитаници, които компетентно и почтено служат на обществото.

Катедра „Национална и регионална сигурност“ пожелава много лични и професионални успехи на всички студенти.