Обучение по корпоративна сигурност

20150520_090858На 20 май 2015 г., в Голяма конферентна зала на УНСС, Катедра „Национална и регионална сигурност” и Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността при УНСС съвместно с Българска асоциация “Корпоративна сигурност” проведоха обучение посветено на управлението на корпоративната сигурност. Спазвайки традицията да бъдат канени водещи специалисти в сектора за сигурност, гост-лектори на мероприятието бяха г-н Здравко Леков, мениджър във “ВИП Секюрити”; г-н Пламен Софрониев, зам.-председател на УС на БАКС и мениджър по сигурността в сферата на спедицията и транспорта (DHL България) и г-н Бойко Митев, мениджър по сигурността в „Хюлет Пакард България”.

Проф. Димитър Димитров, ръководител на катедра “Национална и регионална сигурност”, откри събитието, като приветства участниците и представи лекторите. По време на обучението бяха представени мерки при физическата охрана на важни личности, организацията и управлението на системата за сигурност в логистична компания и функциите на звената по сигурност в големи международни компании. Тъй като катедра “Национална и регионална сигурност” води магистърска програма “Корпоративна сигурност”, лекционен курс по темата в специалност “Икономика на отбраната и сигурността” и в рамките на специалностите от факултет “Икономика на инфраструктурата”, имаше голям интерес към практическото обучение от страна на преподаватели, студенти и гости.

Студентите 3-ти и 4-ти курс от специалност “Икономика на отбраната и сигурността” имаха възможност да задават и разискват различни въпроси, както и да се информират относно възможностите за бъдещо кариерно развитие в областта на корпоративната сигурност.