Наш преподавател издаде своя книга във Виена

HE Mr Spassov_ В началото на тази година във Виена излезе от печат книгата на доц. д-р Светослав Спасов – “SEE*ing European Security Architecture”. Това е четвърта книга и първа на английски език за автора. Доц. д-р Спасов е част от екипа на катедра „Национална и регионална сигурност“ на УНСС. Понастоящем е посланик, постоянен представител на Р България към ООН, ОССЕ и други международни организации във Виена.
Книгата е отпечатана със съдействието на Австрийската военна академия, като представя различни модели на сътрудничество,  свързани с динамиката и развитието на политика на обща европейска сигурност. Авторът се фокусира върху принципите и механизмите на външната политика на ЕС и политиката на сигурност, която се базира върху процеса на превенция и управление на кризи, както и върху създаването на стратегически  партньорства между отделни държави и международни организации, сред които са НАТО и ОССЕ.Spasov
Доц. Спасов изразява своята благодарност на проф. д-р. Димитър Димитров – ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност”, доц. д-р. Цветан Цветков, директор на Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сигурността (ЦСИОС) при УНСС и доц. д-р Велизар Шаламанов за съдействието, оказано при написването на книгата. Припомняме, че наскоро ЦСИОС стана първата българска институция член на Академичната мрежа на ОССЕ.