УСПЕШНО УЧАСТИЕ НА НАШИ СТУДЕНТИ В КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ВЪПРОСИТЕ НА СИГУРНОСТТА

IMG_6722На 12.11.2014 г. се проведе младежка конференция по сигурността. Конференцията бе организирана от Софийския форум за сигурност и Българска академия на науките, съвместно с фондация „Конрад Аденауер“, Студентски дипломатически клуб, САИМО, Студентски клуб на политолога и с медийната подкрепа на UNA News Bulgaria. Целта на конференцията бе да се даде възможност за изява на млади изследователи в областта на националната и международната сигурност.
Най-много участници имаше от катедра „Национална и регионална сигурност“ на УНСС. Това бяха Кристина Даскалова, Деница Динева, Сибел Бялева, Елица Паскулова, Мартин Асенов, Жулиен Минев, Даниел Гиргинов, Росица Александрова и Мария Стойкова от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“, ІV курс. Те представиха своите становища по теми свързани с киберсигурността и киберпрестъпността, защитата на личните данни, информацията, подлежаща на класификация, заплахите и рисковете от генно модифицирани организми, както и по въпросите, свързани със защитата от природни бедствия в България. По време на конференцията студентите демонстрираха отлични познания по различните теми, мотивация, аналитично мислене и инициативност за справяне със съществуващите проблеми.
Екипът на катедра „Национална и регионална сигурност” бе представен от ас. д-р Теодора Гечкова и ас. д-р Екатерина Богомилова, които бяха морална подкрепа на своите студенти.

Текст: Мартин Асенов, „ИОС“, ІV курс

Снимки: Теодора Георгиева, Кристина Даскалова, Мартин Асенов, „ИОС“, ІV курс и Таня Емануилова, Дружество за Обединените нации в България