Демонстрация на съвременни системи за сигурност

IMG_20140408_105851На 8-ми април 2014 г., вторник, в зала 2023 на УНСС беше проведена публична лекция от г-н Михаил Бончев, експерт в направление Системи за сигурност от международната фирма Bosch. Г-н Бончев представи разнообразни съвременни от решения за сигурността на публични и частни обекти.

С персонал от над 12 000 души, по цял свят, сектор Системи за сигурност на  фирма Bosch осигурява мерки за сигурност летища, железопътни гари, търговски центрове, хотели, стадиони, банки и много други обекти от гражданската и критичната инфраструктури. Фирмата осигурява системи за помощ в предотвратяването на престъпления, системи за ранно откриване и предупреждение за опасности, възможност за ефективна комуникация между различни групи участници в рисковите събития. Всички продукти и услуги, отговарят на изискванията на последните европейски стандарти и притежават необходимите сертификати за качество.

Лекцията бе проведена като практическа демонстрация по дисциплината „Корпоративна сигурност” и имаше широката аудитория на студенти от четири различни специалности – „Икономика на отбраната и сигурността”, „Икономика на транспорта”, „Икономика на търговията” и „Икономика на туризма”.

С помощта на презентации и видео материали, гост-лектора демонстрира на студентите работата на иновативните продукти и нуждата от тяхното интегриране за реализиране на висококачествени решения, според обекта за защита. Студентите се запознаха с работата и възможностите на софтуера, с който разполагат интегрираните контролни центрове.

Презентацията предизвика интерес сред студентите, които благодарение на представените примери за изградени проекти и иновативните технологии, успяха дори да разрешат част от зададените им самостоятелни работи по дисциплината „Корпоративна сигурност”.

Повече информация за Bosch Системи за сигурност, България можете да откриете на този адрес.