Приложение на полиграфските изследвания в корпоративната и националната сигурност

DSC_00310На 03 април 2014 г. от в Голяма конферентна зала на УНСС се проведе публична лекция на тема „Приложение на полиграфските изследвания в корпоративната и националната сигурност“.
Г-н Тодор Тодоров, управител на фирма „ASSESS“ представи развитието, особеностите, насоките и възможностите за използване на полиграфките изследвания в бизнеса и в сектора за сигурност. В лекцията бяха застъпени също така множество въпроси относно това къде може да се прилага детектор на лъжата ,  необходимостта от добре обучени кадри, които да извършат полиграфското изследване и много други.
Аудиторията бе запозната подробно и с процеса на полиграфското изследване, а теоретичната презентация завърши с практическа демонстрация на полиграфски тест със студент от четвърти курс, специалност „Икономика на отбраната и сигурността“.

Презентацията предизвика огромен интерес, и поредица въпроси относно възможностите за манипулация на тестовите резултати. Както стана ясно това е практически невъзможно. Кабърчетата в обувката, медитацията, контролът на ума и тялото са по-скоро филмови похвати за нуждите на интересния сценарий.

Презентация можете да видите тук.

Повече информация относно фирма „ASSESS“ и нейната дейност, можете да получите от сайта на фирмата.

Текст: Цветослав Златков, Георги Пенчев

Снимки: Мария Гелова