Рожден ден на проф. д-р Тилчо Иванов

На 01.10.2012 г. проф д-р Тилчо Иванов отпразнува своя 70-ти рожден ден.

Юбилеят беше отбелязан в зала Тържествена на Министерство на отбраната. На тържеството присъстваха проф. д.ик.н. Стати Статев – ректор на УНСС, доц. д-р Валентин Радев – зам.-министър на отбраната, проф. д-р Димитър Димитров – ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“,  екипът на катедра „Национална и регионална сигурност“,  заместник-началникът на отбраната ген.-майор Йордан Йорданов, постоянният секретар на Министерството на отбраната д-р Николай Милков, много  колеги, приятели и съмишленици.

Валентин Радев връчва отличието на проф. ИвановПо време на тържественото честване проф. д-р Тилчо Иванов получи  плакет за дългогодишната му научна и преподавателска дейност и приноса му към отбраната на странатат.  Доц. д-р Валентин Радев връчи отличието от  името на министъра на отбраната г-н Аню Ангелов .

 

Проф. д.ик.н. Стати Статев връчи на проф. Иванов почетна грамота и прочете поздравителен адрес от името на академичното ръководство на УНСС. „Вашето име е неразривно свързано с УНСС и е сред плеядата академичнни личности, с които основателно се гордеем. През годините Вие се утвърдихте като авторитетен преподавател, дал знания на няколко поколения студенти, като учен със свое име в областта на икономиката на отбраната и сигурността, на мениджмънта на отбраната и сигурността, на икономическия анализ и планирането в тези ключови области, като дългогодишен ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност““, отбеляза ректорът.

 

 

От екипа на катедра „Национална и регионална сигурност“ беше израбтен плакет по случай юбилея, който бе даден  от проф. д-р Димитър Димитров – ръководител на катедрата.

 

 

 

„Този ден е един обикновен ден за мен. Годишнините са като крайпътни камъни в живота на всеки човек. Те са важни, но колкото по-малко внимание им обръщаш, толкова по-лесно вървиш напред…Развълнуван съм и съм трогнат от вниманието, което ми оказвате. Благодаря на ръководството на Министерството на отбраната, на ректора на УНСС проф. Стати Статев, на проф. Димитров и колегите от катедрата, на всички вас, които днес сте в тази зала”, отбелезя в изказването си проф. д-р Тилчо Иванов.

След поредица от признания за научни постижения, множество подготвени кадри и плодотворна съвместна работа в продължение на над 20 години с Министерство на отбраната, създадена школа в лицето на катедра „Национална и регионална сигурност“, която го уважава и почита, както и много други професионални и лични постижения,  проф. Иванов изяви желание и готовност да продължава да работи в сферата на икономическите проблеми на отбраната и сигурността.