Учредяване на „Младежка асоциация за изследване на сигурността и отбраната”

logo copyНа 10 февруари 2010 г. в зала „Научни съвети ”, УНСС беше поставено началото на „Младежка асоциация за изследвана на отбраната и сигурността” (МАИСО). Учредяването на организацията е резултат на няколкомесечния труд на студентите от специалност „Икономика на отбраната и сигурността”, свързан с подготовка на неохбодимата документация и организиране на учредително събрание.[:]
Събранието започна с кратка презентация, разясняваща основни въпроси свързани с функционирането и бъдещата дейност на организацията. Основни цели са подпомагане на учебният процес, подобряване на комуникацията между студентите от различните курсове, както и връзката им с ръководството на катедра „Национална и регионална сигурност“.
Непосредствено след това беше прочетен и приет уставът на МАИСО, като „ЗА” гласуваха всички 33 членове на Учредителното събрание. С явно гласуване бяха определени Управителният и Контролният съвет, като за първи Председател на МАИСО бе избран студентът от четвърти курс Пейо Сизов.
Освен учредителите, на събитието присъстваха и много гости, сред които бяха и голяма част от преподавателите в катедра „Национална и регионална сигурност”, представители на „Студентски съвет” към УНСС, неправителствените организации „Егополитико” и „САИМО”. Преди закриване на събранието думата беше дадена на ръководителя на катедра „Национална и регионална сигурност”  доц. д-р Димитър Димитров, който каза: „Впечатлен съм и съм възхитен от ядрото на организацията, която е резултат на големи усилия и големи намерения, напълно подкрепяни от катедрата.”
След изказване на благопожелания и от останалите гости, Учредителното събрание беше закрито, а членовете на МАИСО отговорно се заеха с първата си съвместна дейност, а именно парти по случай събитието.