Студенти от специалност „Икономика на отбраната и сигурността” със сертификати от семинар на тема „Професиите на бъдещето”

На 16.05.2019 г.  третокурсници от специалност „Икономика на отбраната и сигурността” взеха участие в семинар, посветен на професиите на бъдещето. Той бе организиран от катедра „Национална и регионална сигурност” и  „Съдърланд Глобъл Сървисиз” ЕООД в изпълнение на договор за сътрудничество между компанията и УНСС, подписан през юни 2016 г.

Обучението в рамките на семинара бе проведено от Десислава Гатовска, мениджър в  „Съдърланд Глобъл Сървисиз” ЕООД. Проявата, организирана със съдействието на Катерина Куртева, мениджър „Връзка с образователни институции“, бе открита от проф. д-р Димитър Димитров, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност” и декан на факултет „Икономика на инфраструктурата”, координатори по прилагане на споразумението между УНСС и „Съдърланд”.

Десислава Гатовска, мениджър в  „Съдърланд Глобъл Сървисиз” ЕООД

В началото Десислава Гатовска запозна студентите с компанията, чиято идея за сътрудничество с катедра „Национална и регионална сигурност” се появява преди няколко години и дава много добри възможности за развитие на студентите.
„Съдърланд” е единствената компания от този род, която си сътрудничи с училища и университети. Организира конкурси с парични награди, както и безплатни курсове по немски език.

Участниците бяха запознати с интересни факти и получиха ценни уроци относно реализацията си в бъдеще. В края на лекцията, преминала като разговор между лектор и студенти, всички се разделиха с положителни емоции и сертификати за участие в семинара на тема „Професиите на бъдещето“.

Текст: Цветелина Асенова, спец. „ИОС”, III курс

Снимки: Иван Стамов, спец. „ИОС”, III курс