Посещение във фирма „MARS ARMOR”

На 05 април 2019г. студенти от IV курс, специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ в УНСС,  заедно с част от преподавателския екип на катедра „Национална и регионална сигурност”, посетиха фирма „Марс Армор“.

Фирмата е водещ производител на бронирани жилетки с високо качество за нуждите както на армията, полицията, охраната на затвори, така и на охранителни компании и банки.

Студентите имаха възможност да проследят цялостния процес на производство на бронирани жилетки.

Търговския директор на фирма „MARS ARMOR” – г-н Коста Сарайдаров направи презентация за спецификата при продажбата на готовата продукция и цялостната търговска дейност. Той подчерта, че екипа на компанията винаги е готов да отговори на всички въпроси по отношение на дейността на фирмата. Студентите видяха на практика как е организирана работата на отделите във фабриката и етапите при производството на бронежилетки, бронеплочи и щитове. Те се запознаха на теория с основните елементи на системите за балистична защита и видяха лабораторните условия за тестване на системите по международни стандарти.

Екипът на катедра „Национална и регионална сигурност“ изказва огромна благодарност  към фирма „MARS ARMOR” за направената презентация и възможността студентите да проследят цялостния процес на производство на бронирани жилетки.