Публична лекция на тема „Ново начало на борбата срещу корупцията“

На 14.05.2018г. се проведе публична лекция на тема „Ново начало на борбата срещу корупцията“. Гост лектор беше председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемането на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) г-н Пламен Георгиев.

Битката трябва да започне от училищния чин и да мине през студентска

та скамейка. Да започне от образованието и да се въведе както в университетите, така и в училищата. Има огромен дефицит в образованието по тази тема, а именно студентите са тези, които след време трябва да продължат нашата дейност, посочи лекторът. Той разказа за структурата и работата на комисията.

Пламен Георгиев посочи, че новата комисия обединява пет органа: Комисията за конфликт на интереси, Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, Центъра за превенция и противодействие на корупцията БОРКОР и звена от Сметната палата и ДАНС.

Той обясни, че борбата с корупцията е много трудна, ако всички граждани не застанат зад нея. Хората трябва да сигнализират за незаконните дейности и да се включат в борбата срещу корупцията, каза Георгиев.

След лекцията той отговори на въпроси на студенти и гости.