Лекция на тема „Сигурност“

1На 26 май 2017 г. се проведе лекция на тема „Сигурност“ по инициатива на д-р Ваня Тагарева (хонорован преподавател) в Катедра „Национална и регионална сигурност“. Събитието се осъществи в сградата на общинска администрация със съдействието на г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община.
Поканени бяха специални лектори с дългогодишен опит в областта на сигурността – г-жа Кристина Лазарова (Директор на Дирекция „Сигурност“, СО) и г-н Васил Симеонов (Служител по сигурността на информацията в СО).
В присъствието на второкурсници от направление „Икономика и бизнес“, изучаващи дисциплината „Корпоративна сигурност“, лекторите ги запознаха със спецификите на дейностите, за които отговарят, за техните функции, задължения и отговорности.
От страна на аудиторията се зададоха конкретни въпроси по отношение на лицата, подлежащи на проучване за достъп до класифицирана информация, за сътрудничеството меджу Столична община и ДКСИ и др. институции, както и въпроси свързани с осигуряването на обществения ред и сигурност в столицата. Очакваните отговори бяха изчерпателни и формулирани на база практически опит и задълбочени познания в сферата на дейността на общинскитеслужители.