Награди от конкурс за есе на „Съдърланд Глобъл Сървисиз“

dsc_0076Трима студенти от УНСС спечелиха конкурса за есе, иницииран в резултат на партньорските взаимоотношения между УНСС и международната компания „Съдърланд Глобъл Сървисиз“. В конкурса се включиха 80 студенти от университета, които писаха на тема: „Как мога да направя обществото ни по-добро?“ или „Какво е най-голямото ми постижение?“.

Наградите на победителите Христиана Демирева, IV курс, „Международни отношения“, Иво Тодоров, I курс, поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси“, и Николай Иванов, IV курс, „Международни икономически отношения“, бяха връчени от ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и изпълнителния директор на компанията Димитър Гълъбов.

На връчването на наградите присъстваха проф. д-р Димитър Димитров, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата“, ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“ и координатор по проекта за сътрудничество, доц. д-р Силвия Терезова, заместник-декан по учебната работа на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и научен секретар на катедра „Икономика на търговията“, гл. ас. д-р Нончо Димитров, Катерина Куртева, мениджър „Връзка с образователни институции“ на „Съдърланд Глобъл Сървисиз“

Димитър Гълъбов, изпълнителния директор на компанията, благодари на ректора и проф. Димитров за успешното сътрудничеството.

Проф. Димитров сподели, че вече са проведени работни срещи, кръгли маси и публични лекции, предстои организирането и на още съвместни събития. Очакват се да бъдат осъществени още инициативи, каквато е и първата Академия на „Съдърланд Глобъл Сървисиз“ за повишаване нивото на чуждоезикови умения.

 

Снимки:Теодора Пискова