Информационна среща на тема „Частната охранителна дейност в България“

 

16763892_1674922665858498_1566855428_oНа 15.02.2017г. гост-лекторът г-ца Гергана Цанкова, експерт по сигурността в частната охранителна фирма „VIP Security”, запозна студентите от трети курс в специалност “Икономика на отбраната и сигурността“ към катедра „Национална и регионална сигурност“ в УНСС с проблематиката по нововъведената дисциплина „Управление на сигурността“ и по-детайлно със същинската дейност на частните охранителни фирми в България.

Студентите се обучават по иновативните методи на катедрата, като един от тях е изнасяне на лекции от гости-експерти и практици в сектора за отбрана и сигурност. По този начин студентите получават информация и черпят опит „от извора“ на сектора, което прави дисциплината атрактивна и интересна.

Днешният гост-лектор, г-ца Гергана Цанкова е студент в магистърската програма „Икономика на отбраната и сигурността“. Професионалното й  развитие стартира от едноименната бакалавърска степен и преминава в нейната професионална реализация до днес, когато заема длъжността Експерт сигурност в частната охранителна фирма  „VIP Security“.

Гергана Цанкова сподели своя богат професионален опит, като представи структурата на дейността от класификацията на видовете охрана до изискванията и процедурата за кандидатстване за работа във фирмата.

Полезната информация събуди у студентите интерес в областта и желание за  бъдеща професионална реализация в сигурността в частния сектор. Студентите изказаха своята благодарност  към  гост-лектора  и ръководството на Катедрата за организацията на днешната лекция, с очакване за още професионални срещи.

img_5904img_5898img_5903