Академично слово на доц. д-р Константин Пудин

16710382_1262058887181466_1533579683_oНа 7 февруари доц. д-р Константин Пудин в съответствие с традицията, произнесе хабилитационното си слово на тема „Сигурността – потребност, интерес, състояние”. На събитието присъстваха членове на факултет „Икономика на инфраструктурата”, екипът на катедра „Национална и регионална сигурност” и приятели на катедрата.

Доц. д-р Константин Пудин благодари на всички, с които е работил през годините и на тези, допринесли за неговото развитие в академичните среди. Персонални благодарности бяха отправени към декана на факултет „Икономика на инфраструктурата”и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност” проф. д-р Димитър Димитров, към  проф. д-р Тилчо Иванов, доц. д-р Цветан Цветков – директор на Център за стратегически изследвания в отбраната и сигурността при УНСС, проф. д-р Стефан Христов,  доц. д-р Георги Павлов и гл. ас. д-р Георги Пенчев.

В изложението си доц. д-р Константин Пудин засегна въпросите: „Какво е „сигурност“?“, „Кой се нуждае от сигурност?“, „Равнища и нива на сигурност,  субекти на сигурността, сигурност на какво?“, „Конфликтът между интереси и ценности, сигурност,заплахи, риск и колко сигурност?“, „Политики за сигурност и на каква цена?“.

За бъдещата си научна дейност, доц. д-р Константин Пудин обяви, че ще задълбочи изследванията в областта на проблемите на сигурността, мениджмънта и управлението на сигурността и политиките за сигурност.

Екипът на катедра „Национална и регионална сигурност” му пожелава здраве и нови професионални успехи!