Нашите студенти Адела Бозмарова и Гергана Цанкова победители в „Студент на годината на УНСС“ 2016

13166131_10206099039375153_1727406181603970436_nАдела Бозмарова бе отличена с наградата „Студент на годината на УНСС“ 2016, в категория „Бакалавър по икономика“. Тя е студент в  специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ към катедра „Национална и регионална сигурност“.

За пета поредна година в аула „Максима“ се проведе церемонията по награждаването на „Студент на годината”. По традиция събитието бе организирано от Студентския съвет при УНСС.

Конкурсът „Студент на годината” преплита в себе си както академичния привкус с избора на най-доказалите се през годината студенти, преподаватели и служители, така и предоставя на студентите възможността да се забавляват под ритмите на млади и талантливи изпълнители, отбеляза водещият Игор Дамянов.

Членове на журито бяха: доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“ и продължаващо обучение, Антони Тренчев, народен представител от 43-то Народно събрание, Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски”, Габриела Наскова, зам.-председател на Националното представителство на студентските съвети и координатор партньорства на АИЕСЕК България.

В продължение на близо месец студентите имаха възможност да подават заявки за участие, а пред главния вход на университета бе поставена урна, в която те пускаха номинациите за своите фаворити за приза „Преподавател на годината” и „Служител на годината”.

За категорията „Бакалавър по икономика” имаше двама подгласници и победител. За втори подгласник бе избрана Анет Илиева, а за първи подгласник Марин Дандаров. Наградата на победителя бе за  Адела Бозмарова. „Искам да благодаря, че се оцени моят труд. Това е огромна чест и отговорност”, каза Адела. Наградите в тази категория бяха връчени от доц. Славова.

Наградата  в категорията „Студент с научен принос” също бе връчена на студентка от катедра „Национална и регионална сигурност“.

Призът взе Гергана Цанкова от IV курс „Икономика на отбраната и сигурността“. Тя участва в написването на сборник от материали, свързани с радикализацията на младите хора. Гергана благодари на всички свои състуденти, заедно с които участва във всички конференции.