Посещение на студенти от 4-ти курс във фирма „Марс Армор“

DSC_0797Във връзка с обучението си по Маркетинг и търговия с военна и специална продукция, четвъртокурсниците от специалност „Икономика на отбраната и сигурността“ направиха посещение на водещият производител на бронежилетки за Европа и Света – МАРС Армор.
Студентите и техните преподаватели ас. д-р Теодора Гечкова, гл. ас. д-р Нончо Димитров и експертът от МСИОСД Елена Бакова, бяха любезно посрещнати от домакините и им бе предоставена възможност да се запознаят подробно с дейността на предприятието.
На гостите бе представена подробна презентация, информираща ги за дейността на предприятието и различните видове бронежилетки, които произвежда. Също така презентаторите представиха на аудиторията подробна и интересна информация за суровините и материалите, които са необходими за производството на една бронежилетка и от къде се доставят те. На студентите стана ясно за основните параметри на бронежилетките, техните размери, тегло, дизайн и различните критерии, на които трябва да отговарят, в зависимост от това за какви задачи са предназначени.
Освен подробната презентация, студентите имаха възможност да посетят производствената част на предприятието. Разгледаха различните сектори в производството. Също така имаха възможността да видят на живо материалите и платовете, с които работи производството.
Мястото, което събуди най-голям интерес сред студентите бе лабораторията на МАРС Армор, където се тества издръжливостта и качеството на продуктите им. Именно там студентите станаха свидетели на тест за качество, което беше изключително любопитно за тях.
На края на срещата, гл. ас. д-р Нончо Димитров, изрази благодарности от името на цялата катедра „Национална и регионална сигурност“ за сътрудничеството на целия екип на „Марс Армор“ и предоставената възможност на студентите, да посетят и разгледат предприятието.

Текст и снимки: Адела Бозмарова