Обучение по научен проект на НАТО SfP 982063

В рамките на финансирания от НАТО научно-изследователски проект „Управление на свързани със сигурността научни изследвания в подкрепа на трансформацията на отбранителната промишленост” на 10, 11 и 12 юни бе проведено тридневно обучение на крайни потребители от България, Румъния и Македония. То бе осъществено с помощта системата за видеоконферeнтна връзка, изградена към създадения в началото на май 2009 г. Център за съвършенство към катедра „Национална и регионална сигурност“ на УНСС.
При откриването на обучението приветствия към участниците отправиха доц. д-р Стати Статев – първи зам.-ректор на УНСС[:], д-р Хайнрих Бух – директор на пректа от страните-членки на НАТО и проф. д-р Тилчо Иванов – директор на проекта от страните партньори.
Лекции изнесоха доц. д-р Димитър Димитров и доц. д-р Цветан Цветков – катедра „Национална и регионална сигурност” на УНСС, доц. д-р Александър Колев – ВА „Г.С. Раковски”, доц. д-р Елена Лакатуш – Политехнически университет, Букурещ, Румъния и д-р Дойна Мурешан – зам.директор на Колежа по отбраната, Букурещ, Румъния.
Освен представители на организациите крайни потребители на резултатите по проекта в обучението участваха докторанти, магистри и бакалаври от специалност „Икономика на отбраната и сигурността”.
Курсът завърши с връчване на сертификата на участниците във всяка от страните участнички.

Галерия от снимки